/ Gulliver/Getty Images
Мачовете от демонстративния турнир Adria Tour бяха изгледани от повече от 10 млн. човека, съобщи първата ракета в света Новак Джокович.

Гришо: Аз съм почти у дома, чувствам се много добре

Благотворителният турнир, организиран с участието на Джокович завърши в неделя.
Победител стана австриецът Доминик Тийм, който елиминира Григор Димитров в хода на турнира. Тийм във финалната среща отстрани сърбина Фибип Крайнович.

"Повече от 100 млн. изгледаха записи на мачовете. От цяла Америка и Европа ние получаваме благодарности и похвали. Възхитен съм от вашата любов към тениса, огромно благодаря от все сърце", заяви Джокович, цитиран от rts.rs.

Джокович дарява 1 млн. евро за борбата с коронавируса в Сърбия

"Благодаря на всички спонсори, на властите, които признаха значимостта на това събитие за Белград и Сърбия. Всичко беше в рамките на закона и в съответствие с мерките за безопасност, всички предписания от правителството бяха спазени", добави тенисистът.

В следващите уикенди предстоят още две състезания от веригата в Босна и Хърватия, като все още не е ясно дали Димитров ще участва и в двата турнира. Както е известно, всички турнири на АТР и WTA са преустановени до 31 юли заради пандемията от коронавирус. 
БГНЕС