Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
"Аз съм почти у дома, чувствам се много добре". Това заяви на днешната пресконференция преди старта на Адрия Тур първата ни ракета Григор Димитров, цитиран от БГНЕС.

Надпреварата ще се проведе в Белград и е организирана от световния номер 1 Новак Джокович. На пресконференцията присъстваха още от топ тенисистите в лицето на Александър Зверев и Доминик Тийм.

Гришо с уникално предизвикателство към феновете (ВИДЕО)


„Бях за последно до тук преди 10 години на юношески турнир. Сега съм отново тук, близо до в къщи. Това е страхотна инициатива, такова събитие е специално. Очакваме с нетърпение да се завърнем на корта. Горд съм откъде произлизам, така е и с Новак. Той е най-големият посланик на Сърбия, направил е толкова много за нашия спорт“, сподели Гришо.
 
Гришо: Да се поучим от това време и да излезем от него като по-добра версия на себе си

Адрия Тур ще се проведе в четири последователни уикенда – Белград (13-14 юни), Задар (20-21 юни), Монтенегро (27-28 юни) и Баня Лука (3-4 юли). Всички мачове ще се играят на клей във формат 2 от 3 сета, като сетовете ще бъдат до четири спечелени гейма подобно на Некст Джен финалите. При равенство 3-3 ще се играе тайбрек за определяне на победителя.
БГНЕС