Dolce & Gabbana с колекция бурки (СНИМКИ)
Dolce & Gabbana с колекция бурки (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Италианската модна къща „Долче и Габана" (Dolce & Gabbana) е добре известна със своя стил, вдъхновен от сицилианското наследство на марката, но в новата си колекция е почерпила вдъхновение от по-далечно място - Близкия изток, пише 'Индипендънт".

#dgabaya ❤️❤️❤️❤️❤️

A photo posted by stefanogabbana (@stefanogabbana) on Jan 5, 2016 at 2:58am PST

Колекцията хиджаб и абая според марката отразява съблазънта, която се крие в Близкия изток. В първата по рода си арабска колекция „Долче и Габана" включва микс от класически дълги облекла и по-нестандартни нюанси от селекцията пролет/лято 2016 г.

Стефано Габана със сандали и чорапи (СНИМКА)

Предложенията на хиджаб е основно в традиционните черни тонове, но съчетани с флорални мотиви и дантела. Дизайнерите не са забравили и големите аксесоари и бижута, представени основно с линия слънчеви очила.

Dolce & Gabbana the Abaya collection ❤️❤️❤️❤️ #dgabaya ❤️

A photo posted by stefanogabbana (@stefanogabbana) on Jan 5, 2016 at 2:49am PST

Ходът на марката е опит да привлече още повече близкоизточни клиенти, които през последните месеци се увеличават. Тактиката е изпитана от марки като Оскар де ла Рента и DKNY, които около Рамадан пускат символични колекции, с които увеличават продажбите си от мюсюлмански клиенти, подготвящи се за празничния религиозен повод.

Отзивите за колекцията на "Долче и Габана" са добри. Моделите ще бъдат пуснати този месец в бутиците на марката в Близкия изток, Париж и Лондон.

Източник: БГНЕС