/ iStock/Getty Images
Много хора закусват с бекон и наденица за закуска (например като част от бърканите яйца). Но тези храни са с високо съдържание на натрий и наситени мазнини, които увеличават риска от сърдечни заболявания, пише Eat this, not that.

Вместо да започвате деня си със закуска с наситени мазнини, започнете с полезни за сърцето ненаситени мазнини и пълнозърнести храни. Експертите казват, че комбинацията от хранителни вещества, особено фибрите и мононенаситените мазнини, открити в пълнозърнестите храни и авокадото, може да помогнат за понижаване на нивата на холестерола и риска от инсулт и сърдечни заболявания.

закуска
iStock/Getty Images

В препоръките на диетолозите се казва, че хлябът за тост трябва да е пълнозърнест.
 
Преди да вземете решение, консултирайте се със специалист