Българин е близо до световен рекорд по най-дълго свирене на китара
Българин е близо до световен рекорд по най-дълго свирене на китара / netinfo

На път да постави световен рекорд по най-дълго свирене на китара е българинът Георги Георгиев от група „Диалог”. Събитието се провежда в заведение в Северен Лондон и е започнало в петък вечерта. За да бъде признат рекордът му от Гинес, той трябва да свири повече от 44 часа без прекъсване.

Само няколко часа делят Георги Георгиев от постигането световен рекорд по най-дълго сирене на китара. Диана Котева – негова приятелка разказа за Дарик как се справя той до момента.

„Всичко е наред, той е добре. Организацията е много добра, 24 часа има медицински екип с линейка и лекар, който седи до него, ако нещо се случи. Има не само музиканти, но и публика, има си фен клуб, които постоянно го аплодират. Между песните има право на максимум 20 сек. почивка, като се записва в колко часа по колко минути и секунди е спрял да свири. На всеки час има право на пет минути почивка. В „Лондон таймс” той вече е на първа страница, медиите го подкрепят – много хубаво е направил, че всички дарения ще отидат за болни деца и Червеният кръст го подкрепя”, сподели Котева.

Опитът на Георги Георгиев да постави световен рекорд по най-дълго свирене на китара е може да се гледа на живо в интернет на адрес theshowliveonline.com