/ iStock/Getty Images
Шокиращо проучване показва, че много хора са най-ефективни, когато са в банята. Един на всеки 25 души признава, че яде, докато седи на тоалетната чиния! За интересните резултати от новото проучване разказва „Стъди Файндс“.

Коронавирусните блокировки водят до някои неудобни видеочатове за много хора, работещи от дома. Въпреки че може да не ви се удаде да изловите своя колега по пижама, ново проучване установява, че някои служители пренасят работата си в банята. Ако фона около тях изглежда странен, това е защото един на всеки шестима души всъщност води конферентен разговор от тоалетната!

Анкета сред 1 128 души от САЩ и Великобритания разкрива, че тоалетните се превръщат в шокиращ център на дейност. Проучването, поръчано от „Homecure Plumbers“, разкрива, че потресаващите 92% вземат мобилния си телефон в банята. Повече от 60% от анкетираните казват, че цъкат из социалните мрежи, докато се облекчават. Други 49% проверяват новините.

Според изследователите, сърфирането из социалните мрежи в тоалетната може и да е странно, но хората правят и много по-шокиращи неща. В признание, което може да ви накара да „върнете обяда си“, един на всеки 25 души признава, че всъщност яде, докато седи на тоалетната чиния. Проучването отбелязва, че повече жени (5%), отколкото мъже (3%), казват, че се подкрепят с лека закуска, докато изчакват да приключи движението на червата им.

11% от анкетираните казват, че водят телефонни разговори, докато са в тоалетната. Други 4% дори са задрямвали на порцелановия трон.

Когато става въпрос за работа, почти 18% признават, че участват в конферентен разговор от банята. Това е по-често срещано сред по-младите работници, като около 21% от 25-44 годишните правят това от тоалетната. Като се има предвид броят на хората, работещи дистанционно поради COVID-19, изследователите казват, че сега тези числа може да са още по-високи.

баня
iStock/Getty Images

Тревожна тенденция показва, че много хора не мият ръцете си, независимо какво правят в банята. Зашеметяващите 26,6% от анкетираните казват, че не винаги се мият след уриниране. Близо една трета от хората под 25 години признават тази нехигиенична практика.

Още по-лошото е, че един от седем души не винаги мият ръцете си след голяма нужда! Един от 40 души на възраст между 45 и 54 години всъщност признава, че никога не пуска водата, след като отиде по нужда „номер две“.

Без значение какво правят хората в банята, проучването установява, че тоалетната може би е единственото истинско място за намиране за уединение.

вана
iStock/Getty Images


Независимо дали работят, четат или дори спят, изследователите казват, че мнозина отиват до банята, само за да се измъкнат от другите в дома или офиса си. Един на всеки трима признава, че използва бягството до банята, за да „се измъкне“ от семейството или съквартирантите си.
БГНЕС