Били Айлиш
Били Айлиш / Gulliver/Getty Images
Певицата Били Айлиш оглави класацията на "Билборд" за албуми с "Happier Than Ever", съобщи сайтът на изданието.

Тавата беше пусната на пазара на 31 юли. "Happier Than Ever" е вторият студиен албум на 19-годишната певица. Той е преобладаващо в ретро стил, с характерния за певицата шепот. Били Айлиш преминава от фънк през боса нова, софт рок, хавайски ритми, електро и класически поп.
 

Продажбите на "Happier Than Ever" в седмицата, приключила на 5 август, се равняват на 238 000 еквивалентни единици.

Втората позиция в класацията за албуми на "Билборд" е за "F*ck Love" на Кид Ларой (17 г.), който миналата седмица беше начело. Продажбите му възлизат на 65 000 еквивалентни единици.

Трето място заема "Sour" на Оливия Родриго, който пада с една позиция надолу. 18-годишната певица заема челни позиции в класацията вече единадесет седмици.

Четвърти се нарежда албумът "Welcome 2 America" на покойния певец Принс. Той е записан още през 2010 г., но е издаден на 30 юли т.г. Принс почина през 2016 г. "Welcome 2 America" отчита продажби от 55 000 еквивалентни единици в първата седмица от излизането си на пазара.

В първата петица на класацията за албуми на "Билборд" е и "Planet Her" на Доджа Кет. Тавата таза седмица пада с две позиции.
БТА