Батман и Робин са гейове в нов роман
Батман и Робин са гейове в нов роман / БГНЕС

Батман и Робин са гейове-рокери, Черният рицар е застаряващ хомосексуалист, който рамо до рамо със сър Елтън Джон си избира свежа мъжка плът за по една нощ на благотворителни вечери в Ню Йорк... Това може да бъде прочетено в романа "Еротичният живот на супергероите" на италианеца Марко Манкасола.

Книгата разкрива неизвестна страна от нестандартните сексуални мераци не само на защитниците на Готъм сити от престъпността и злото. В романа си Манкасола описва сексуалните предпочитания на Супермен, Мистър Фантастик и Мистик в момент, в който супер героите навлизат в години и техните способности намаляват с възрастта, пише БГНЕС.

Всъщност италианският писател не е открил топлата вода - по думите на Грант Морисън, който създава историите за човека-прилеп за DC Comics, героят му "по начало трябва да е хетеросексуален, но като концепция той си е същински гей ".

Всъщност и Джордж Клуни, който бореше злото в лентата от 1997 година "Батман и Робин", е на мнение, че образът на супергероя е замислен с хомосексуална същност.

Преди появата на "Еротичният живот на супергероите" на книжния пазар във Великобритания, Манкасола казва пред репортер на в. "Индипендънт", че хомосексуалността на Батман е само една от тъмните страни на Черния рицар. "Всъщност моята версия на характера му, в която той се отдава на фетишизъм и нетрадиционен секс, не трябва да шокира никого. Нарцисизмът е неговият вътрешен ад. Той пропилява единствения си истински любовен роман, защото е влюбен в тайната на младостта - този вече недостъпен за него, мимолетен дух, който вижда в очите на своите млади "попадения" - мъже и жени".

Италианският писател добавя, че адвокатите на DC Comics може и да не приемат неговата трактовка на образа на Батман като фетишист, но защитава книгата си като "опит за изследване комплексността на човешката душевност на група от характери".

"Индипендънт" припомня, че от DC Comics вече влязоха в крак с времето със създаването на образа на Батуоман през 2006 година като лесбийка с еврейски произход.