Бащинството кара мъжете да се чувстват по-привлекателни
Бащинството кара мъжете да се чувстват по-привлекателни / MorgueFile.com

Мъжете започват да се чувстват по-привлекателни, след като станат бащи, показва ново проучване. Участниците в него признали, че се почувствали по-уверени във външния си вид, след като бебето се появило на бял свят.

Според авторите на изследването този прилив на самочувствие може би идва от факта, че представителите на силния пол се чувстват по-мъжествени, виждайки мини версия на себе си. Разбира се, своя принос имат и въздишките на жените, които виждат мъжа с бебето в ръце.

При дамите обаче е точно обратното. Те не се чувстват по-красиви, след като родят, отчасти може би защото раждането и отглеждането на детето изискват много усилия, които ги изморяват и ги „превръщат в сянка на това, което бях“.

В проучването взели участие 182 мъже и жени, които наскоро са се оженили. Те трябвало да дадат оценка на това как се чувстват и как изглеждат. Участниците били помолени да дадат оценка от 1 до 10 на външния си вид. Мъжете, които наскоро били станали бащи, си дали по-висока оценка в сравнение с останалите.

Няма как при жените нещата да стоят по същия начин, тъй като майката е преживяла някои промени в тялото си, казват авторите на проучването. Физическата умора също си казва думата, освен това много жени страдат от следродилна депресия, допълват учените.