Австралийските фермери поят кравите с червено вино
Австралийските фермери поят кравите с червено вино / netinfo

Нов метод за отглеждане на знаменитите крави порода Вагиу с помощта на червено вино въведоха австралийските фермери. Всяка крава всекидневно получава по литър от тръпчивото вино Каберне мерло на известната австралийска марка „Чеснат Гроув”.

Виното доставя удоволствие на кравите и те се нареждат на опашка, за да получат ежедневната си порция, а след това да полежат под винените изпарения на пасбището, хвали се един от износителите на новия вид говеждо месо Джон Маклеън.

Породата Вагиу е донесена от Япония. Месото на тези животни се смята за най-доброто от всички видове говеждо. За повишаване на качеството на месото на животните от породата Вагиу в Япония се дава бира и постоянно им се прави масаж по музикален акомпанимент.

Австралийските фермери обаче надцакаха японските. Те дават на кравите червено вино, бутилка от което струва 16 американски долара. Месото на животни, отглеждани по този начин, има фин вкус и необичайна сочност. Съответно скочи и цената на новия вид Вагиу. В Европа 200 г филе вече струва над 100 долара.