Антонио Бандерас
Антонио Бандерас / Gulliver/Getty Images
Актьорът Антонио Бандерас разследва сериен убиец в нова телевизионна поредица по действителен случай, съобщи "Варайъти".

В най-новата си телевизионна роля Бандерас, който се превъплъти в образа на прочутия художник в поредицата "Геният: Пикасо" на Нешънъл Джиографик, ще играе италианския криминален репортер Марио Специ.
 
Специ, заедно с американския писател Дъглас Престън, разследва един от най-известните случаи на серийни убийства в Европа.

Лимитираната поредица е базирана върху книгата им "Чудовището от Флоренция: Истинска история" (2006), проследяваща разследването на сериен убиец, отнел живота на 14 души между 1974 и 1985 г. Престън и Специ разкриват процедурни грешки, допуснати от полицията в разследването на престъпленията. Жертвите на серийния убиец са млади двойки, погубени по време на романтични срещи в италианската провинция.

В определен момент самият Марио Специ се оказва въвлечен в случая и заподозрян в убийствата.

Лошото испанско момче на Холивуд - Антонио Бандерас на 60 години (СНИМКИ)

Поредицата "Чудовището от Флоренция" за френската компания Стюдиоканал ще бъде режисирана от Николай Арсел ("Кралска афера"), който е и неин съсценарист заедно с Андерс Томас Йенсен.

Антонио Бандерас е сред изпълнителни продуценти на сериала.
БТА