Американец заби в черепа си 8,25-см пирон, без да разбере
Американец заби в черепа си 8,25-см пирон, без да разбере / снимка: www.sxc.hu

Гейл Глензър все още не може да повярва, че годеникът й забил пирон в черепа си, без да разбере, и дори поместил рентгеновата си снимка във Фейсбук, докато бил превозван с линейка от една болница в друга за операция, предаде Асошиейтед прес.

Глензър обаче вече се шегува за случилото се, след като лекарите извадиха успешно пирона с дължина 8,25 см от мозъка на Данте Аутуло, макар все още да не може да повярва какъв късмет е извадил бащата на четирите й деца.

32-годишният Аутуло се чувства добре, говори нормално, движи се и помни всичко. Той използвал пистолет за забиване на пирони в работилницата си, но в един момент пистолетът се изплъзнал от ръката му в близост до главата. Аутуло усетил как, според него, пистолетът го ударил в главата и явно пирон минал покрай ухото му. При контакт с главата му обаче сензорът на пистолета отчел плоска повърхност и стрелял. Когато се прибрал у дома, жена му погледнала раната, почистила я, но нищо не подсказало, че в главата му се е забил пирон.

Аутуло продължил деня си, дори почистил малко сняг пред къщата.

На следващия ден обаче усетил, че му се гади и съпругата му предложила да отидат до болницата, допълва БТА. След няколко часа била направена рентгенова снимка, на която се видяло, че пиронът се е забил в средата на мозъка му, на милиметри от мозъчния център, който контролира двигателните функции.