Американец от години ходи пеш 33 км дневно, за да отиде на работа
Американец от години ходи пеш 33 км дневно, за да отиде на работа / Thinkstock/Getty Images

Американец от Детройт, Мичиган, който от години ходел пеш 33 км дневно, за да отиде на работа и след това да се върне у дома, получи над 230 000 долара от дарения само за два дни, съобщи Франс прес.

56-годишният Джеймс Робъртсън изминавал пеш този маршрут, за да стигне до работното си място в завод в Рочестър хилс в района на Детройт, след като автомобилът му "Хонда" се повредил през 1988 г., пише в. "Детройт фрий прес".

Той нямал средства, за да си купи нов автомобил, тъй като надницата му за един час труд е 10,55 долара.

"Целта първоначално бе да се съберат 5000 долара", заяви на сайта GoFundMe студентът Евън Лийди, който е в основата на лансираната преди два дни инициатива за даряване на средства в полза на Робъртсън. „Исках да му помогна да си купи кола, но тези щедри дарения надхвърлят сумата, нужна за купуване на автомобил".

19-годишният студент в университета Уейн разказа пред вестника, че започнал да събира средства чрез обаждания по телефона, след като прочел статия за Робъртсън. Първите няколко хиляди долара били получени много бързо.

Сумата, събрана от над 8000 дарители, ще послужи за купуване на автомобил, плащане на застраховката му, за бензин и други разходи.

Източник: БТА