/ Thinkstock/Getty Images
На 21 юни имаме двоен повод да празнуваме – освен че настъпи астрономическото лято, се оказа, че днес е Денят на селфито.

За първи път Денят е отбелязан през 2014 година. Идеята е на DJ Rick McNeely, който иска по този начин да накара хората да се порадват на себе си като го направят по забавен начин.

Как се празнува този ден?! Ами направете си шантаво селфи и го споделете с приятелите си в социалните медии.

Ако искате да си направите възможно най-фотогеничното селфи и да съберете стотици лайкове, ето и няколко хитринки:

Простичък трик за страхотно селфи

Трябва да поставите смартфона откъм левия ъгъл на лицето си, съветва д-р Анука Линдел от университета в Мелбърн. Линдел отбелязва, че и фронталните снимки са не по-малко изразителни от левите профили, но в сравнение с тях не са толкова фотогенични. Най-добри резултати се получават при селфи в 3/4 или 2/3 завъртане към обектива, насочен от лявата страна. Кадрите излизат много ласкателни, тъй като изтъкват скулите и по този начин човек излиза по-слаб, отколкото е в действителност.

селфи жена сърца
Thinkstock/Getty Images

Друго важно нещо е да сте с лице към светлината – винаги заставайте пред източника на светлина, независимо дали това е прозорец или лампа.

Психология на селфито: Как се снимат мъжете и жените

За добро селфи е изключително важно да се държите естествено, а да се постигне подобно нещо, докато снимаш себе си, не е толкова лесно. Например може да си представите, че си общувате с някого, когото харесвате. Друг начин е да настроите камерата на телефона си на режим за серийно снимане – така има по-голям шанс поне една снимка да се получи непринудено.

Как се прави идеалното селфи според супермодел?

Най-добрите снимки се получават, ако държите смартфона малко по-високо от равнището на очите, в никакъв случай не се снимайте отдолу.

ж
Thinkstockphotos

И най-важното – дали ще си правите селфи навън, дали ще е в банята, или пред телевизора, правете го със стил. Няма нужда зад вас да се виждат неизмити съдове или странни гледки и пейзажи, които иначе не бихте показали. Проверявайте какво се вижда на снимката, освен самите вас. И ако смятате, че нещо не е наред, значи по-скоро нищо не е наред и е по-добре да повторите.

селфи
Thinkstock/Getty Images


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук