/ iStock/Getty Images
Представители на 41 държави ще вземат участие в песенния конкурс "Евровизия", който ще се проведе през май следващата година в италианския град Торино, предаде ТАСС.

Тридесет и девет от страните взеха участие тази година, а към тях през 2022 г. ще се присъединят Армения и Черна гора.

"Много сме щастливи, че повече от 40 страни отново ще участват в надпреварата," каза Мартин Остердал, изпълнителен директор на "Евровизия". Той отбеляза, че специалисти на италианската телевизия РАИ "работят усилено, за да подготвят "грандиозно шоу, което се очаква да бъде гледано от почти 200 милиона души.

"Италия се гордее, че отново ще бъде домакин на "Евровизия" след 31-годишна пауза!", заявиха Симона Марторели и Клаудио Фасуло от РАИ, която ще продуцира "Евровизия" 2022.

Торино ще бъде домакин на 66-ото издание на песенния конкурс. Полуфиналите ще се проведат на 10 и 12 май, а финалът - на 14 май в зала "Пала Олимпико".

Италия получи право да бъде домакин, след като тази година групата "Монескин" стана победител в състезанието в Ротердам. Според правилата следващото издание се провежда в родната страна на спечелилия.

Италия за трети път ще приеме на своя територия "Евровизия". През 1965 г. конкурсът беше организиран в Неапол, а през 1991 г. - в Рим. 
БТА