Нешка Робева за медала на грациите ни: Този бронз е с цвят на злато!
Нешка Робева за медала на грациите ни: Този бронз е с цвят на злато! / БГНЕС

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева поздрави националния ансамбъл след спечелването на бронзов олимпийски медал в многобоя. Робева заяви, че с оглед на всичко преживяно от момичетата отличието е с равностойността на злато, съобщава Gong.bg.

„Честито на българските жени. Доказахме, че сме силни. Състезанието беше невероятно, а конкуренцията - изключително. Като знаем през какво преминаха тези деца, този бронзов медал има цвета на златото", коментира Робева в ефира на спортно шоу Гонг по Дарик.

Бронзов медал за ансамбъла ни по художествена гимнастика в Рио

„В такива спортове субективизмът, предварителната настройка, предварителните договорки имат съществено значение. По-важното е да се зарадваме на нашите деца. Мобилизираха се и играха. Дали другите са взели златото заслужено или не - това е маловажно. Трябва да се радваме за момичетата."

„По-тежка е ситуацията при тези, които имат надеждата да спечелят. Аз не бях притеснена, бях сигурна, че те ще играят."

„През 1996 година испанките откраднаха златния медал, при това много грозно. Ето сега някак си по същия начин - изпълнението реши, иначе имаха равни оценки с нашите момичета. Не мога да каже, че те не играха сега, напротив. Аз смятам, че трябва да се зарадваме на този успех."

Треньорката на грациите Ина Ананиева: Щастливи сме, че накрая успяхме

„Колкото и да говорим, че няма напрежение, то винаги е налице. Аз лично не видях грешки, поне не такива, които да ги извадят от класацията. Доста тежки преживявания имаха тези деца. Съдбата се реваншира по някакъв начин. Преживяха, преодоляха и доказаха. Сега се надявам хората да ги посрещнат, за да разберат момичета, че са направили нещо значимо за България. Когато излизаме на такива форуми, на първо място и преди всичко е България", завърши Робева.