"Исках момичетата да играят така, както играха. Те направиха много за развитието на художествената гимнастика", каза треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Ина Ананиева пред NOVA след спечелването на бронзовия медал. "Толкова сме щастливи, че накрая успяхме", каза още тя.

Нешка Робева за медала на грациите ни: Този бронз е с цвят на злато!

Момичетата ни в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова достойно се състезаваха на финала и успяха да стигнат до почетната стълбичка.

В изключително оспорвания финал гимнастичките ни събраха общ сбор от 35.766 точки. Точно толкова получиха и сребърните медалистки от Испания, но заради по-високата оценка за изпълнение се качиха втори на почетната стълбичка.

Българските момичета донесоха много радост на родната публика първо с изпълнението си с пет ленти. Грациите изпълниха чисто композицията си „Ювиги хан" на композитора Георги Андреев чисто и получиха оценка 17.700 точки.

Бронзов медал за ансамбъла ни по художествена гимнастика в Рио

След това ансамбълът изпълни прекрасно и композицията с два обръча и три чифта бухалки. Съчетанието, поставено по филмовата музика от „Матрицата", беше оценено с 18.066 точки.

Гимнастичките ни, водени от треньора Ина Ананиева, бяха втори след първото изиграване, когато всички лидери допуснаха грешки. След вторите изпълнения момичетата ни спечелиха бронзовото отличие.

Олимпийското злато отиде при Русия, който събра сбор от 36.233 точки (17.600 за пет ленти и 18.633 за обръчи и бухалки). Среброто е за испанките, които също се представиха на ниво - (17.800 и 17.966) 35.766 точки.

Източник: Nova.bg

Всички новини около Олимпиадата може да следите в специализираната секция на Gong.bg – РИО 2016