/ / iStock/Getty Images
Запомнете, че дори и при война, накрая всичко ще бъде наред
Телевизия CNN публикува съвети на Ник Патъс Уолш – редактор по международна сигурност в медията, какво трябва да направи човек, за да преодолее паниката, свързана с разпространението на коронавируса.

Зараза: Това вече сме го гледали на кино (ВИДЕО)

blue troubleВинаги ще има храна. Навсякъде, независимо от мястото или климата, има какво да се яде. Може да е студено, мазно пиле върху смачкани пържени картофи или ориз от афганистанска армия с необходимата количество антибиотици, или застоял влажен хляб на дъното на найлонова торбичка. Независимо дали става въпрос за тайфун, ИДИЛ или руската армия, храна винаги е имало.

Да, понякога има изключения и глад, но наистина няма нужда да купуваме толкова много, за да имаме в бъдеще какво да ядем. Притеснението ни трябва да бъде дали имаме достатъчно за ядене сега, за да може и другите да се нахранят. Хората имаме забележителната способност да се изхраним, дори в по-опасни ситуации от пандемия.

/ iStock/Getty Images

blue troubleНямате нужда от тоалетна хартия. Освен ако, разбира се, не трябва да извършите естествените си нужди на някоя скала извън Мосул в Ирак или в крайпътна канавка в Донбас в Източна Украйна. Тя обаче не ви е необходима, ако наблизо имате душ или течаща вода. Ще живеете, без да изтривате задните си части. Дори може да разберете, колко по-чист може да станете с помощта на сапун.

Ценни съвети на специалистите за хигиената по време на коронавирус (ВИДЕО)

blue trouble Не се притеснявайте за неща, които не можете да промените. Има неща, които можете да промените - например къде да отидете, с кого да се срещнете и на кого да помогнете. Има обаче много неща, които не можете да промените в краткосрочен план - правителствената политика, подготовката в местната здравна служба или какво ще се случи през май.
Едно от нещата, които трябваше да науча, е, че не можеш да контролираш всичко и навсякъде. Понякога дори е опасно да се опитвате да разгадаете евентуални бъдещи събития и да се опитвате да смекчите рисковете, които всъщност не можете да видите. Използвайте енергията си да промените онова, което можете, сега.

blue troubleБъдете мили – това може да спаси живота ви. Да се държиш добре с другите не е акт на алтруизъм, а начин за самозащита. Другите хора са най-добрият източник на информация за случващото се.

iStock/Getty Images

Нещата, които наистина ви интересуват, понякога са такива, че не биха ви ги споделили, ако сте неприятен човек – например, че съседът ви е болен или че предстои обстрел на този хълм и е добре да не ходите там. Хората ще бъдат по-склонни да ви помогнат, ако ви харесват или помнят последната шега, която сте им казали. Да бъдеш мил е добре за тях, за вас и за вашата сигурност и здраве.

Психология на страха: какво ни кара да се презапасяваме?

blue trouble​​​​​​​​​​​​​​Нещата се подобряват и се възстановяват често пъти много по-бързо, отколкото смятате вие. В практиката си като репортер съм видял Кобани в Сирия да се възстановява и процъфтява за една година, след като беше разбит от атаките на ИДИЛ. Ял съм най-вкусното агнешко в току-що възстановения град Грозни. И децата отново ще ходят на училище в южния руски град Беслан, дори ако там, където терористите убиха стотици през 2004 г., остава мрачен спомен.

/ iStock/Getty Images

Covid-19 в крайна сметка ще се превърне в нещо, с което можем да се справим, дори и да остави след себе си скърбящи за своите близки семейства и силно засегната глобална икономика.

Запомнете, че дори и при война, накрая всичко ще бъде наред.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС