За родените през декември вероятността да доживеят 105 години е по-голяма
За родените през декември вероятността да доживеят 105 години е по-голяма / ThinkStock/Getty Images
Хората, които отбелязват рождения си ден през декември, често мислят, че това не е идеалното време от годината, защото Коледа може би отвлича вниманието от личния им празник. Няколко научни изследвания обаче установиха, че те имат много плюсове, съобщи в. "Мирър".

Декември - месецът с най-хубавите празници (ВИДЕО
 
За родените през декември вероятността да доживеят 105 години е по-голяма, пише в сп. "Джърнъл ъв ейджинг рисърч". Освен това рискът да развият сърдечносъдови заболявания е по-малък, установиха американски учени.

Хората, които празнуват рождения си ден през декември, често мислят, че това не е идеалното време от годината заради Коледните празници
Хората, които празнуват рождения си ден през декември, често мислят, че това не е идеалното време от годината заради Коледните празници ThinkStock/Getty Images

Изследване сред американски студенти показа, че родените през декември са по-мили, оплакват се по-малко от останалите и настроението им не се колебае често. Затова са предпочитани за приятели.

16 декември - най-гадната дата за рожден ден
 
Повечето родени през декември са ранобудни. Те вече са във вихъра на работата, когато колегите им още примигват сънено.Според статия в "Интернешънъл джърнъл от спортс медисин" декемврийските бебета са родени спортисти. Това вероятно се дължи на по-голямата доза витамин D, която са получили преди да се родят.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА