Петър Москов
Петър Москов
Лустрацията не е възмездие за миналото, а спасение за бъдещето, ключът към силна и богата икономика, и свободни и независими граждани.
Националното Обединение на Десницата предлага решението на проблема със задкулисието, корупцията и бедността в България. И това е премахване на икономическата зависимост от старите комунистическа номенклатура и слугите и от ДС. Тази зависимост  разрушава свободната икономическа инициатива, корумпира институциите, унищожава пазара, унищожава изобщо свободата и демокрацията в България, заяви Петър Москов.

Днес повечето българи са на заплата към държавата, общината или към някоя от фирмите на бившия комунистически елит, т.нар. днешни олигарси. Изключително трудно е да развиеш собствен бизнес, да работиш свободно за себе си и за семейството си, и да бъдеш независим. Тези връзки с миналото хранят корупцията,
разлагат институциите и държат страната ни най-бедна в ЕС.

Единственото решение е лустрация и прекъсване на финансовите потоци към тези хора. Американското правителство наложи върху български граждани, които нарече олигарси, закона „Магнитски“. Това, което предлага КОД и Националното Обединение на Десницата, е българския закон „Магнитски“ – закон за лустрация, за откъсване на финансовите потоци от тези разбойнически кръгове. Всичко друго е фалшив разказ как справедливостта ще дойде, като сменим името на главния прокурор. Дали съдът ще е специализиран или няма да е специализиран няма значение.

Това не става през съдебни и административни мерки, а става през политическа воля на обществото и техните представители. Българският национален консенсус днес трябва да бъде около предложения от Националното Обединение на Десницата български закон „Магнитски“ – за лустрация, за скъсване с миналото. Това решение е обърнато към днешния и утрешния ден, то не е възмездие за миналото, а спасение за бъдещето.  То ще даде икономическата свобода,  ще спре изтичането на парите на българските граждани към фирмите и джобовете на тези хора. Докато финансовите потоци, медийната мощ,  съдебната система седят зад тях, какви ще бъдат поредните политически смени, няма никакво значение.

Защото те ще продължат да назначават и главния прокурор, и премиера на държавата, да мачкат свободата инициатива и да стискат медиите за гърлото.  Важно е хората, които получиха икономическа власт в следствие на политическата мощ,  тяхна и на родителите им в миналото, да бъде прекратена - достъпа до обществени поръчки в срок от 10 год., достъпа до собственост на медии, т.е. на влияние върху мнението на хората, достъпа до съдебната система. Това е българският закон „Магнитски“. Ако има консенсус за промяна, той трябва да бъде около такова политическо действие на обществото. Това, за което толкова се радваме, че направи американската държава, трябва да направим ние тук, българските политици.

Лустрацията е ключът към силна и богата икономика и свободни независими граждани.

Това съдържание е част от платената изборна рубрика на сайта.