Райков разпореди проверка по случая с писмото от „група достойни прокурори
Райков разпореди проверка по случая с писмото от „група достойни прокурори / Sofia Photo Agency: Юлиана Николова
Райков разпореди проверка по случая с писмото от „група достойни прокурори"
63995
Райков разпореди проверка по случая с писмото от „група достойни прокурори"
  • Райков разпореди проверка по случая с писмото от „група достойни прокурори"

ДАНС не е разпространявала информацията и документите, които късно снощи бяха разпратени по електронен път до медиите от имейл, носещ името на заместник главния прокурор Борислав Сарафов. Това уверение е получил премиерът Марин Райков от председателя на агенцията Константин Казаков по време на извънредна среща рано тази сутрин.

Според писмото, разпратено снощи, прокуратурата е действала по сигнал, подаден от Мая Манолова от БСП, която нарочно е целяла дискредитиране на ГЕРБ чрез компромати.

В началото на заседанието на кабинета премиерът Райков съобщи, че е разпоредил вътрешна проверка по случая и доклад с конкретни резултати до края на деня.

Изключително важно е да бъде установено по един безспорен начин откъде и по какъв начин е изтекла тази информация, категоричен е премиерът Марин Райков. По думите му също така е важно да стане ясно дали съдържанието на тези документи разкрива някаква информация, която по какъвто и да е начин би застрашила хода на досъдебното производство.

„България е правова държава, има действащи институции, които в съответствие с върховенството на закона ще очакваме да се произнесат и ясно да определят отговорностите по този казус", каза Райков. Той подчерта, че е от изключителна важност за стабилността на държавата да не се хвърля сянка на съмнение върху изборния процес, за чието протичане има ясните оценки и на ЦИК, и на наблюдатели.