Изборните резултати са неприемливи и принципно манипулирани, смятат „Зелените”
Изборните резултати са неприемливи и принципно манипулирани, смятат „Зелените” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Изборните резултати в България, известни до момента, са неприемливи, посочват в позиция до медиите от партията „Зелените”. Те благодарят на гласувалите за тях българи в Токио и Сеул, където са първа политическа сила, както и на всички достойни и свободни хора, които са ги подкрепили с вота си.

Изборите са принципно манипулирани - от изборното законодателство, прието от управлявалите досега, което поставя в неравнопоставено положение гражданите, гражданските групи и извънпарламентарните партии, посочват „Зелените”. Според тях
скандали, незаконни бюлетини, купуване на гласове, непочтеност и усещане за политическа нечистоплътност доминират изборния процес.

Докато траеше поредният политически цирк, процедурите за ново застрояване в Пирин продължиха да пълзят, а в изборния уикенд символно се изляха бетонните темели на поредния незаконен строеж в защитената територия „Яйлата”, посочват „Зелените”. Ще
продължим да работим и демонстрираме, че има различна политика, и няма да спрем, докато не я реализираме в Народното събрание и в обществото, посочват от партията.