Константин Папазов няма да се оттегли в полза на Заимов
Константин Папазов няма да се оттегли в полза на Заимов / снимка: Sofia Photo Agency
Кандидат-кметът на Демократическата партия за кмет на София Константин Папазов обяви в интервю за Дарик, че не смята да се оттегли от кандидат-кметската надпревара в столицата:

Ние поставихме точни критерии, за които бих се оттеглил и те бяха, че ако се появи достоен силен кандидат в дясно – двете имена, за които споменах, съм способен да направя компромис в името на по-доброто синьо бъдеще бяха Иван Костов като председател на ДСБ и г-н Пламен Юруков като такъв на СДС.

Всеки друг не стои?

На изборите ще докажа колко много повече гласове ще взема от кандидата, който сега се предлага. Единственото, което мога да пожелая на г-н Заимов, е успех в изборите и това, което ще посъветвам всички останали кандидат-кметове кампанията – да се опитаме да направим така кампанията, че да спечелим максимален брой гласоподаватели да отидат пред избирателните урни. Това е нашата задача.

Вие познавате ли г-н Заимов?

Не го познавам лично, чувал съм неговото име, знам, че е банкер, но до момента трима банкери са се проваляли в кандидат-кметска кампания и този път пък може да бъде успешна. Това, което разбрах съвсем скоро, извинявам се, че не съм го знаел, ас все пак съм човек, свързан със спорта и не съм длъжен да знам биографията на всички, но доколкото разбрах той е внук на ген. Заимов. Затова смятам, че това е една наистина достойна кандидатура на СДС и ДСБ.

Не ви ли притеснява фактът, че при наличието на трима определящи се като дясно-центристки кандидати, така давате шанс на левия кандидат да стигне до балотаж?

Кой е третият дясно-центристки кандидат?

Г-н Борисов също се определя като такъв.

Г-н Борисов как се определя няма никакво значение. Има значение… той е бил партиен член, ако не се лъжа. Нека да каже истината дали някога е бил член на партията.

Вие смятате, че вие ще отидете на балотаж?

На балотаж ще бъда или с Бойко Борисов или с Бриго Аспарухов. Така се надявам да бъде. Вярвайки в своите възможности и вярвайки, че на хората в България, в частност на софиянци, вече им е омръзнало да ги лъжат и най-после се е намерил човек, който може да казва истината в очите на всеки… Както и мога да направя заключение защо СДС-София убеждаваше Пламен Юруков, че трябва да се подкрепи Бойко Борисов. И когато намериха доста сериозен опонент в лицето на г-н Юруков, те сега направиха всичко възможно пак да не бъда аз, защото знаят много добре, че ако не бъда аз – аз съм най-сериозната заплаха за Бойко Борисов.

Да не стане така, че двама се карат, третият печели – вие и г-н Заимов, а в крайна сметка г-н Аспарухов да стигне до балотаж с Бойко Борисов?

Когато г-н Аспарухов стигне до балотажа, какъв е проблемът? Това може да бъде желанието на някой от десните, откъде да знам. В края на краищата при положение, че Бойко Борисов според всички е толкова силен, с толкова голяма преднина, какво значение им за него с кой ще бъде на балотаж.

Ако се случи така, че все пак се сбъднат прогнозите на анализаторите и на балотаж бъдат Бойко Борисов и Бриго Аспарухов, вие ще отидете ли да гласувате?

Аз съм достоен гражданин на Република България, в частност столичанин, и не съм пропуснал нито един вот. И така смятам, че трябва да бъде с всеки един столичанин и с всеки един българин.

На балотаж Борисов – Аспарухов за кого и гласувал Тити Папазов?

Ще ви отговоря на този въпрос на 28-ми в 23,59 ч., ако има яснота кой от двамата ще отиде на балотаж. Днес ваш колега ме попита дали ще си прехвърля моите гласове на Бриго Аспарухов и аз му отговорих достойно, че ще бъда на финал с Бриго Аспарухов, затова нямам да имам възможност да се прехвърля гласовете.

Предвид и вашите позиции, не ми се вярва…

Ами ако ми знаете позициите и моята фамилия, за кого бих гласувал?! Но нека да отговорим на този въпрос, аз не се срамувам, но вотът е анонимен.