Кинопремиера предшества тв старта на новия сезон на сериала „Откраднат живот: Системата". Фенове, зрители, артисти и постановъчен екип се събраха в Cinema City Paradise Center, за да се насладят и да изживеят заедно вълнуващия ексклузивен двоен епизод на продукцията. „Благодаря!" бе думата, която многократно прозвуча от сцената, когато творците излязоха, за да се поклонят пред аплодиращата публика.

Наум Шопов и продуцентът Евтим Милошев се включиха с кратки интервюта директно в централната информационна емисия на NOVA, а в това време любимите звезди раздаваха автографи и се снимаха със своите почитатели.

Силен месец се задава за NOVA, защото стартират ударно формати и тв поредици. След успешната кинопремиера, успехът на „Откраднат живот: Системата" е гарантирано предизвестен, пише classa.bg.

Г-жа Ива Стоянова - управител на Нова Броудкастинг Груп, бе сред зрителите в киносалона и даде блиц интервю след края на прожекцията.

Откраднат живот
classa.bg

Ива Стоянова, управител на Нова Броудкастинг Груп: „Всеки от нашите продукти ни позиционира категорично като водещата телевизия на България!"

- Г-жо Стоянова, силно и доминиращо присъствие на NOVA и подчертано телевизионно жанрово многообразие в началото на пролетния сезон. Какви са усилията и стъпките на новото ръководство, за да се случат тези проекти?

- В момента на идването ми в NOVA заварих целия процес на производство в крайна фаза на подготовка и реализация. Пролетният сезон е планиран и организиран преди моето встъпване в длъжност. Аз искрено се радвам на ентусиазма на колегите и на тяхната воля да случат нещата по най-професионалния и качествен начин, за да постигнем още с първите епизоди онзи разбиващ рейтинг, който ни позиционира категорично като водещата телевизия на България. Във фокуса на нашето внимание са подчертано младите хора. Моят мениджърски принос е все повече да подтиквам всички онези екипи, които реализират тези трудоемки и изключително качествени телевизионни продукти да разперят все повече своите криле и да постигат все по-високи върхове. Вярвам, че при всяка следваща стъпка, колкото и по-висока да е тя, колкото и по-високо да те издига, отговорността е все по-голяма. Това, което прави „Откраднат живот" е може би най-трудното, защото, когато победиш веднъж, когато успееш веднъж - това е наистина прекрасно! Но, да задържиш този успех вече осем сезона е знак за умение, признание за високо качество и тотален професионализъм.

Важна е мисията, която следва телевизията: да подаде ръка на българското кино. През последните години нещата се развиха така, че NOVA се превърна в един от най-големите продуценти на родни филмови продукции. Успяхте да привлечете и да осигурите нов живот чрез повторното излъчване на „Под прикритие" във Вашия ефир. На практика частният телевизионен канал усилено инвестира в създаването на български филми и сериали, създаде благотворна конкурентна среда в сегмента на кинопазара и се утвърди като медията, подкрепяща кинопроизводството на всички свои платформи. Ще бъде ли продължена тази програмна линия, която дава видими и сериозни резултати?

- Да, тази линия в развитието на медията е трайна и тя ще бъде следвана и развивана. Обусловено гарантирана е и от волята за запазването й от страна на новите собственици - братята Георги и Кирил Домусчиеви. Те са абсолютно амбицирани в отстояването и развиването на всичко българско: българско кино, родни предавания, формати, сериали и т.н. Бих искала да отбележа, че за първи път NOVA има български собственици и тяхното желание е да бъде дадена максимална възможност на българите, за да покажат талантите си. Зная, че ние сме изключително талантлива нация. Така че ние ще откриваме този неизчерпаем ресурс и ще го показваме. Нашият народ е изключително талантлив в най-различни области и Ви уверявам, че ефира на NOVA ще представя това многообразие и богатство.

Откраднат живот
classa.bg

А какъв е устремът на Ива Стоянова в желанието й да привнесе нови посоки и надграждане във вече постигнатото от телевизията?

- Всички проекти, които са в сегмента на Entertainment функциите на телевизията - сериали, формати, игри и т.н., са страхотни и грандиозни. Тук бих искала да добавя и интерактивното съдържание, което в съчетание с високото качество на картина и звук, прави преживяването пред екрана да е уникално и незабравимо. Традиционният модел на потребяване на тв съдържание се трансформира чрез новите технологии, платформи и услуги. Ние следваме всички модерни тенденции и нагласи на нашата аудитория и потребителите. Стремежът ми е да засилим публицистиката. За успешното развитие и постигане на всички нови цели ще разчитам на подкрепата на целия екип от креативни, сърцати и отдадени професионалисти.

Какви са впечатленията Ви от видяната премиера на новия сезон на „Откраднат живот"? Актрисата Ернестина Шинова възкликна, че енергията, която струи от екрана е впечатляваща ...

- Аз най-много се респектирах от начина, по който екипът на сериала си общува по между си. Те демонстрират една здрава свързаност, уникални позитивни емоции и любов. Това няма как да не бъде усетено и от зрителите. Сериалът е кодиран със сърцатост и искреност, с много истински и дълбоки преживявания на героите. Сигурна съм, че той ще докосне зрителите на NOVA и ще бъдем всички заедно пред телевизионните екрани. Пожелавам „На добър час!" на новия сезон на „Откраднат живот"!

Откраднат живот
classa.bg





 
classa.bg