Нейнски призова да се гласува с номер 9 за цивилизована и европейска България
Нейнски призова да се гласува с номер 9 за цивилизована и европейска България / снимки: Синьо единство

"Синьо единство", която е с номер 9 в бюлетината, закри предизборната си кампания в Първо българско читалище в Свищов. Точно там преди близо година и половина беше учредена партията с каузата да обедини десните демократи в нова модерна и единна дясна партия, съобщават от пресцентъра на формацията.

„Днес ние закриваме европейската кампания на "Синьо единство" и откриваме новия етап от бъдещето ни - реформиране на десницата и създаването на единна дясна партия", каза лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов.

„Много хора искаха да се откажем, да се уплашим, да се провалим. Нито едно от тези неща не се случи и това е нашата най-голяма победа на тези избори. За нас гласуват хората, които искат да гласуват не с отвращение, а със самочувствие. Европейската листа на "Синьо единство" е пример за едно огромно политическо достойнство", заяви Панчугов.

През следващите пет години предстои сериозна битка в Европейския съюз- дали България ще бъде в неговата периферия или ще има своя сериозен глас. За да се случи второто, гласувайте с номер 9 - това призова четвъртият в листата на "Синьо единство" и председател на гражданско сдружение Обединени земеделци и демократи Моньо Христов.

В емоционално обръщение вторият в листата Бойко Станкушев каза: „Последните 14 години бяха пропиляно време за България. Това ме мотивира да си кажа: Хей, момче, вярно- на шестдесет години, но момче, може би все още можеш да направиш нещо. И влязох в страхотно приключение с тези прекрасни млади хора. Виждайки как те с ентусиазъм и енергия градят нещо ново, аз се заразих от това и започнах да уча от тях. Вярвам им, обичам ги, ще направя всичко, за да им помогна. Помогнете им и вие с номер 9 на 25 май!"

Председателят на изборния щаб и кмет на Свищов Станислав Благов призова стотиците симпатизанти в залата да не позволяват последните 25 години от живота им да бъдат приватизирани.

„Не може да оставим младите хора без бъдеще и без надежда. Отново търсим вашето доверие и съм сигурен, че то ще бъде дадено, защото винаги сме били откровени с вас и няма никога да подменим вашия вот", бе категоричен Благов.

Зам.-председателят на изборния щаб Ваньо Шарков изброи предимствата на европейската листа на "Синьо единство" пред останалите: „Ние не се борим за преференции, те са за хората, а не за решаване на вътрешнопартийни проблеми в коалициите. В нашата листа има най-много млади хора, защото вярваме истински в тях, а водач на нашата листа е човекът, който се противопостави по време на Косовската криза на онези, които сега влизат безпрепятствено в Украйна."

На свой ред водачът на листата Надежда Нейнски призова: „На 25 май трябва да кажем каква България избираме- дали България на министрите на Тройната коалиция, дали България на популизма и национализма или цивилизована, модерна европейска България. Аз съм доказала, че умея да работя тъкмо за такава България. Дайте ми шанс да продължа!".

Нейнски призова да се гласува с номер 9 за цивилизована и европейска България
netinfo
Кампанията беше закрита с прекрасен и аплодиран на крака от публиката спектакъл на детско-юношеския танцов ансамбъл „Огнени ритми" с ръководител Стефан Костадинов.