Затвориха Софияленд
Затвориха Софияленд / netinfo

Най-големият увеселителен парк в страната Софияленд е затворен. Преди време от ръководството обявиха, че той ще бъде отворен отново през май следващата година.

През септември обаче се появи информация, че паркът ще бъде закрит, а Румен Гайтански-Вълка иска да купи земята. Новият мераклия за земята стана популярен в последно време с опитите си да продава пък фирмите си за чистота "Волф" и "Дитц". Според запознати шумните обвинения на кмета Бойко Борисов за далавери със сметта са засилили желанието на Вълка да излезе от този бизнес. Решението за ново строителство обаче трябва да мине през Столичен общински съвет, за да бъде променен статута на земята, защото тя е определена от СОС за построяване на увеселителен парк. Сегашните собственици са Първа инвестиционна банка и те продават земята.

Първият увеселителен парк в България Софияленд бе открит преди четири години - на 19 септември 2002 година. Според официалните данни за построяването му са инвестирани над 35 милиона лева. В момента официално Софияленд е 100% собственост на "Комплийд ентертеймънт лимитид". Дружеството е регистрирано във Великобритания.

Комплексът официално ще бъде затворен от 16 септември за пет месеца поради "приключването на сезона". В Софияленд работят около 550 души.