Затварят части от Белодробна болница в Сливен
Затварят части от Белодробна болница в Сливен / netinfo

Със заповед на РИОКОЗ-Сливен е спряна експлоатацията на части от Белодробната болница в града. Това са болнични стаи в източното крило на болницата, заяви областният управител Христина Чолакова. В тези помещения върху болничните легла падали парчета от мазилката на тавана. За останалата част от сградния фонд са направени допълнителни предписания, за да могат болните да бъдат по-добре обслужвани.

Вероятно тази заповед с дата 3 юли е компромисно решение, тъй като на 30 юни РИОКОЗ излезе с друга заповед за цялостно затваряне на белодробната болница,' каза още Чолакова.

Преди две седмици при посещението си в Сливен здравният министър Радослав Гайдарски се запозна с обстановката се взе решение да се сформира работна група, която да обмисли два варианта за решаване на проблема с ТУБ-болница.

Според единия вариант областна управа трябва да прехвърли парцела около здравното заведение от 27 дка на болницата и той да бъде разигран на търг, като парите от продажбата да се използват за градежа на нова сграда. Вторият вариант бе да се използва сградата на бившето зелено училище в дефилето.