През следващите дни затоплянето в страната ще продължи. В сряда, 17 януари, ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще отслабне, а в Западна България и ще стихне, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 17 до 22 януари, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Времето през януари: От -13 до 18 градуса

В четвъртък, 18 януари, облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали слаб дъжд. В източните райони вятърът ще се усили, а в Западна България ще се задържи почти тихо и там в низините, и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. 

В петък, 19 януари, времето ще се задържи предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще бъде топло за средата на януари с минимални температури в по-голямата част от страната между 3 и 8 градуса, а максимални - между 12 и 17 градуса. По-късно след обяд с ориентиране и усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух. 

През нощта срещу събота, 20 януари, със застудяването дъждът в цялата страна ще премине в сняг. В събота преди обяд валежите от сняг ще продължат, ще се образува и нова снежна покривка. Температурите ще са с малък дневен ход и ще са близки до нулата. 

В неделя, 21 януари, ще е без валежи, с умерен, в източните райони до силен северен вятър. Облачността ще се разкъсва, над Западна и Централна България, и ще намалява. 

В понеделник, 22 януари, ще бъде предимно слънчево, вятърът ще стихне и сутринта ще е доста студено с минимални температури между минус 12 и минус 7 градуса, а максималните ще са без съществена промяна - около 0 градуса.
Димитрина Ветова/БТА