С подарък по случай имения му ден служебният министър-председател Гълъб Донев изненада вицепремиера Атанас Пеканов.

Това стана малко преди редовното заседание на Министерския съвет в сряда. 

"Утре в 10 ч ще се проведе открито заседание на Министерския съвет, на което ще направим отчет за свършеното през тези почти 6 месеца от мандата на служебното правителство. Това е един дълъг период за съществуване на служебно правителство. Разбира се, че имаме какво да отчетем. Нееднократно сме заявявали, че ние преди всичко действаме и работим, отстояваме интересите на България и на българските граждани и решаваме най-наболелите проблеми в нашето общество. Така че отчетът ще бъде доста наситен с факти, с резултати, които показват и най-добре могат да обрисуват дейността на служебното правителство през тези почти 6 месеца", заяви служебният премиер Гълъб Донев преди редовното заседание на Министерския съвет.   

Преди заседанието на МС Донев поздрави за именния ден служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

"Днес е Атанасовден и имен ден празнува вицепремиерът Атанас Пеканов", каза Гълъб Донев. 

Пеканов Донев подарък
nova.bg/Facebook

"Пожелавам ти нещо, което ще ти е полезно във всеки един момент в житейския ти път, без значение дали си вицепремиер или премиер. Бъди здрав и пази името си от коментатори", пожела Донев и поднесе на Пеканов бяло пликче с подарък по повод празника. 

"Благодаря, г-н премиер, благодаря, колеги, пожелавам на всички нас успехи за България", отвърна Пеканов, приемайки поднесения дар.

Преди дни, подаръци се размениха и в Президенството. В понеделник, докато връчваше третия мандат за съставяне на правителство на БСП, държавният глава Румен Радев поднесе голям букет червени рози на лидера на партията Корнелия Нинова по повод рождения й ден днес. Тя от своя страна му даде кутия бонбони, с която да се почерпят.