Село Сотиря престъпление
Село Сотиря престъпление / БГНЕС
Жителите на Сотиря отправиха искане към властта за постоянно полицейско наблюдение в сливенското село, информира bTV.

Хората дори отправят ултиматум, че исканията им не бъдат удовлетворени, те няма да пускат децата си на училище.

Второто искане на местните е присъда доживотен затвор за престъпления, свързани с посегателство и блудство с деца. В момента се събира и подписка, която рамкира въпросните предложения за реформиране на наказателното законодателство в България.

Каракачанов: Смъртно наказание за тежки престъпления трябва да има


Кметът на селото Димчо Георгиев заяви, че след второто посегателство на дете е засилено полицейското присъствие.. Жителите обаче ще настояват мярката да е постоянна, а не временна.

Бабата на убитата 7-годишна Кристин обяви, че на 17 или 18 септември ще отидат пред Народното събрание, за да поставят своите искания пред властта и междувременно призова за обществена подкрепа от страна на всеки, който иска промяна на наказанията за подобни престъпления.

Насилниците на детето от Сотиря са задържани за 72 часа



Районната прокуратура в Сливен ще поиска постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двамата мъже, арестувани във връзка с блудствени действия с 8-годишно момиче от същото село. Единият от тях 15-годишен младеж, а другото лице е 68-годишен възрастен мъж, който е живял временно в пристройка в дома на момичето.
bTV