Смъртно наказание, особено за тежки престъпления, като убийства на възрастни хора и на деца, трябва да има. Мнението е на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който беше в село Сугарево, Мелнишко, където ВМРО почете паметта на легендарния водач на организацията Тодор Александров.

ВМРО почете паметта на Тодор Александров


Смъртна присъда за насилници на деца иска и евродепутатът Ангел Джамбазки. „Хора, които вършат такива неща, заслужават само и единствено смърт“, коментира зам.-председателят на ВМРО пред Dariknews в събота.

Евродепутатът Джамбазки иска смъртна присъда за насилници на деца

Каракачанов обаче смята, че такава драстична промяна в българското законодателство на този етап е невъзможна.

„Докато България е член на ЕС и той е против смъртното наказание, няма как да стане реалност. Пак ще влезем в един дебат, от който трудно има излизане. Аз лично съм привърженик на смъртното наказание, особено когато става въпрос за изнасилване и убийство на деца или изнасилване и убийство на възрастни хора. Аз съм категорично привърженик на тази идея, но нека бъдем реалисти – това няма как да мине в българския парламент, забелязвате, че българският парламент в тази посока е доста предпазлив”, коментира Каракачанов.
nova.bg