Започва електронизация на учебния процес в училище
Започва електронизация на учебния процес в училище / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Правителството има ангажимент до края на своя мандат България да има електронно правителство, а част от него ще е и електронизацията на целия учебен процес в училище. Това каза пред журналисти министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, след като откри новата учебна година в 134 СОУ "Димчо Дебелянов".

Той уточни, че намерението за електронно правителство е било заявено от премиера Бойко Борисов на вчерашното заседание на МС, посочва БТА.

Проектът за Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в образованието беше временно спрян заради одити и сега той ще продължи, каза Игнатов и добави, че електронизацията на обучението в училище е процес. По думите му трябва да се създадат условия, за да може след 5-6 години да има добра електронна среда за обучение в училище.

Електронното обучение ще се осъществява с европейски средства и по проекта за ИКТ в образованието.

63 000 първолаци прекрачиха училищния праг за първи път. В столицата 10 000 малчугана влязоха за първи път в класните стаи.

Тази година учениците ще се радват на пет ваканции. Есенната ваканция ще е от 29 октомври до 1 ноември. Коледната ваканция ще е по-дълга - ще започва по традиция от Бъдни вечер, 24 декември, но този път ще продължи до 8 януари, включително. През февруари учениците ще имат и зимна ваканция. Тя ще започне на 23 февруари и ще продължи до 26 февруари, включително. Пролетната и Великденската ваканция за учениците от първи до 11-и клас ще бъде от 7 до 16 април, включително, а за завършващите - от 12 до 16 април.