/ БГНЕС
„Арена София“ е новото име на най-голямата многофункционална спортна зала в България. Това се налага заради прекратяване по взаимно съгласие на договора от предишното ръководство на „Национална спортна база” за генерално спонсорство със застрахователна компания.

Сега усилията на ръководството на НСБ са насочени към преговори за нов генерален спонсор и запазване на водещата позиция на „Арена София“ като домакин на спортни и развлекателни мероприятия на световно ниво“, заяви изпълнителният директор на базара Светослав Русинов.

В началото на 2008 г. правителството на Сергей Станишев взема решение многофункционална зала в квартал Слатина в близост до „4-ти километър“, като строежът се финансира от държавата. Първата копка е насрочена е направена през юли 2009 г., а залата е официално открита на 30 юли 2011 г.

„Арена София“ има капацитет от 12 373 седящи места, като 3500 от тях са на подвижни трибуни и при нужда могат да се слагат или махат. Ако в съоръжението има концерт капацитетът на „Арена Армеец София“ може да достигне до 15 000 зрители.

В нея могат да се практикуват над 30 вида спорт. В залата се провеждат и многобройни концерти.