Закриват Софияленд
Закриват Софияленд / netinfo

Очаква се всеки момент най-големият увеселителен парк в страната Софияленд да бъде затворен и да си смени собствениците. Най-вероятно съоръженията ще бъдат разпродадени и там ще бъдат построени бизнес-сгради.

Решението за ново строителство обаче трябва да мине през Столичен общински съвет, за да бъде подменен статута на земята, защото земята е определена от Общински съвет за построяване на увеселителен парк. Сегашните собственици са Първа инвестиционна банка и те продават земята. Има вариант обектът да бъде взет от Румен Гайтански-Вълка. Новият мераклия за земята стана популярен в последно време с опитите си да продава пък фирмите си за чистота "Волф" и "Дитц". Според запознати шумните обвинения на кмета Бойко Борисов за далавери със сметта са засилили желанието на Вълка да излезе от този бизнес.

Първият увеселителен парк в България Софияленд бе открит преди четири години - на 19 септември 2002 година. Според официалните данни за построяването му са инвестирани над 35 милиона лева. В момента официално Софияленд е собственост на 100% от "Комплийд ентертеймънт лимитид". Дружеството е регистрирано във Великобритания. Комплексът официално ще бъде затворен на 16 септември за пет месеца поради "приключването на сезона". В Софияленд работят около 550 души. /БГНЕС/