След поставеното от „Продължаваме Промяната” условие да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ влезе още днес в комисия в парламента. Тя събра кворум след шест провалени заседания досега, съобщи NOVA.

Два часа след старта на заседанието, депутатите все още не успяваха да стигнат до точката за Антикорупционната комисия. Причината – спорове, възникнали във връзка с дневния ред. От ГЕРБ поискаха да вкарат за гласуване промени в Изборния кодекс, свързани с връщането на хартиените бюлетини.

„При всички положения подкрепата ни е свързана с това, че има още много работа по този законопроект. Действително за противодействието сме, но самите текстове се нуждаят от доста работа. Поемаме ангажимента да действаме много активно в тази посока, за да се получи накрая читав закон”, каза Андрей Михайлов „Има такъв народ”.

На въпрос дали партията подкрепя Рашков да е начело на КПКОНПИ, той отговори: „Подкрепяме правилата за избор на председател на КПКОНПИ и действително кандидатурата на Рашков е на масата на обсъждане и предстои да се говори по тази тема”.

NOVA