Задържаха над 4000 литра нелегален алкохол
Задържаха над 4000 литра нелегален алкохол / netinfo

Над 4000 литра наливен алкохол без документи за платен акциз задържаха митнически служители от частен дом в пловдивското село Моминско, потвърди за Дарик говорителят на Агенция "Митници" Еванджелина Станчева.

Общото количество на задържания алкохол е 4136 литра, а предотвратените щети за бюджета са в размер на над 30 000 лева акциз и ДДС.

Митничарите установили, че се продава наливен алкохол в пластмасови туби, а продавачът предоставя като разписка ръкописна бележка с количеството и общата стойност на закупения алкохол. Установено е, че литър водка се продава за 2,60 лева, а литър ракия за 3,00 лева. При оглед на имота е намерена барака, в която се съхраняват 4166 пластмасови туби от по 2, 5 и 10 литра.

До жилищната сграда се намира и регистриран данъчен склад, а между двата имота има врата. Предприети са мерки по обезпечаването му. Заради особено големия размер на нарушението за случая е уведомена "Икономическа полиция", потвърди за Дарик директорът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов. Собственикът на частния дом не е задържан, каза Чонов. По думите му не става въпрос за престъпна група.