Задържаха крадци на 6 кг злато
Задържаха крадци на 6 кг злато / снимка: DarikNews

Полицията в Харманли задържа четирима мъже, уличени в кражбата на метална каса с 6 килограма злато и 4000 лева от частен дом в Горна Оряховица. Арестуваните са 35-годишен мъж от Горна Оряховица, осъждан два пъти за кражба и веднъж за подкуп, 30-годишен мъж също от Горна Оряховица, осъждан 4 пъти за кражби, мъж от Свиленград на 30 години и 29-годишен мъж от Димитровград. Четиримата са задържани в Харманли в момент на продажба на част от откраднатите златни накити.

Претърсени са домовете на двама от задържаните и лек автомобил, в който са намерени около 5 грама метаамфетамин и лицева маска с два прореза за очите, множество инструменти за взлом, телефони и сим-карти. Двамата горнооряховци са в ареста в Горна Оряховица за 72 часа.

Установено е, че в края на месец юни, с помощта на двама техни приятели от Силистра, са продали част от златото във Варна. Друга част опитали да продадат в Харманли, за което им помагали другите двама задържани.

Всички действия по случая са координирани с наблюдаващ прокурор от прокуратурата в Горна Оряховица. Случаите са изяснени от служители на Главна дирекция "Криминална полиция" в София и областните дирекции на Велико Търново, Силистра, Хасково, Варна.

Други новини от Велико Търново