Задържаха бившия областен управител на Добрич
Задържаха бившия областен управител на Добрич / снимка: Дарик-Добрич

Бившият областен управител на област Добрич д-р Ердинч Хаджиев и бившият директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" при Областна администрация - Добрич Пламен Ганев са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение, съобщават от МВР.

През февруари 2009 година Хаджиев и Ганев, в качеството им на длъжностни лица, са нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице документ за извършено плащане с компенсаторни документи. Целта на престъпната схема била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти по Северното Черноморие. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.

Двамата са задържани за 24 часа. През септември миналата година Пламен Ганев подаде молба за напускане на поста си в областна управа и новият губернатор Желязко Желязков я уважи. Тогава Желязков допълни, че се прави проверка на сделките и процедурите, извършени от дирекцията на Ганев. Той е общински съветник от ДПС, беше и кандидат за кмет на движението.

Други новини от Добрич