/ БГНЕС
БСП продължава да рови за нови схеми на роднински назначения
БСП продължава да рови за нови схеми на роднински назначения
94832
БСП продължава да рови за нови схеми на роднински назначения
  • БСП продължава да рови за нови схеми на роднински назначения
БСП изнесе нови схеми на роднински назначения в държавни институции. На фокус този път попаднаха газовите оператори "Булгартрансгаз", "Булгаргаз", Комисията за защита на конкуренцията и Столичната община. От червената партия съзряха в схемите причина за заведената срещу България европейска процедура по делото "Булгартрансгаз" и дадоха на ГЕРБ седмица срок да изчистят всички роднински назначения, преди БСП да ги обяви публично.
 
ГЕРБ възложили на структурите си проверки за назначенията

В изнесените от БСП схеми този път попадат депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова, чийто син Илиян Дуков е член на Съвета на директорите на "Булгаргаз"; председателят на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Юлия Ненкова, чийто син Александър Ненков също е народен представител от ГЕРБ, както и зам.-кметът на Столичната община Ралица Стоянова, чийто брат Стоян Стоянов е началник "Правен отдел" в КЗК.

Борисов след „Кумгейт”: Дъщеря ми стои без работа заради мен

Депутатът от БСП Таско Ерменков заяви, че партията му разполага и с други схеми за роднински назначения и ще ги изнесе след седмица, ако от ГЕРБ не вземат мерки.
 
"Получили сме около 100-ина сигнала за всички областни и повечето общински града. Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Даваме една седмица на ГЕРБ да си съберат тази свещената изпълнителна комисия, да си решат проблемите и да знаят дали ще се съобразят с желанието на своя председател да се разчистят тези взаимоотношения или ще продължат по този начин", заяви Ерменков.
 

БГНЕС


Друг депутат от Левицата - Георги Свиленски, пък заяви, че партията не обмисля да поиска вот на недоверие срещу кабинета.
 
Елена Йончева: Даваме "Кумгейт" на прокурор

"По правилно би било не е ли редно министър-председателят да поиска вот на доверие. След всички тези сигнали, които пристигат от цяла България, един министър-председател, който твърди, че може да управлява, че иска да управлява, че има доверието на България, би трябвало да поиска вот на доверие в българския парламент, за да види колко народни представители стоят зад него", поясни Свиленски.   
 

БГНЕС