/ iStock
Днес ще бъде облачно, главно в Западна и Централна България – с валежи от дъжд, в планините – от сняг. В отделни райони се очакват значителни количества, а в крайните югозападни – ще прегърми, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Превалявания ще има и в Източна България, те ще бъдат по-късно през деня, по-слаби и на по-малко места. Вятърът ще бъде слаб, в източните райони – до умерен, от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София – около 5°; максималните ще бъдат между 7° и 12°, в София – около 8°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Вечерта на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, на височина под 1000-1200 м  – от дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4°, на 2000 м – около минус 2°.

Атмосферното налягане ще бъде близко и малко по-ниско от средното за месеца. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
НИМХ