Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров е задържан в Първо РУ, съобщиха от МВР.

Нанесени са материални щети. Предстои случаят да се докладва на прокуратурата, пише БТА. 

Сидеров е влязъл в сградата на полицейското управление. Той е искал да потърси обяснение, защо е назначена Симона Радева, която е близка на извършителя на тежката катастрофа Георги Семерджиев. При инцидента загинаха две млади жени

Волен Сидеров нахлу в NOVA телевизия

Малко преди да бъде прибран в Първо Ру Волен Сидеров използва нецензурни думи за Радева и настояваше да знае как е назначена.

"Насилствено завлякоха Волен Сидеров вътре", "Къде е Волен Сидеров? Престъпници в униформи!", "Отвлякоха Волен Сидеров!", крещят хората, които са се събрали пред полицейското управление.

Политикът е счупил стъклото на дежурния полицай, настоявайки за среща с шефа на районното, съобщават негови приближени, които са пред сградата на Първо РУ.

След 20-минутно чакане пред входа на Първо РУ, адвокат Христов бе допуснат при клиента му Волен Сидеров. 

Припомняме, че в четвъртък Бойко Рашков съобщи на брифинг, че служителка на МВР е съдействала на Георги Семерджиев във връзка с жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени.

По думите му тя е служителка в едно от районните управления в столицата и има отношения със Семерджиев, като се очаква да бъдат установи какви точно са тези взаимоотношенията им.

"Нали знаете какво правят в такива случаи, когато са втренчени в някой? В болничен е", каза министърът. 

Не за пръв път Волен Сидеров влиза в полицейските хроники.

Той се призна за виновен по три обвинения за хулиганство: за случая в град Батак от 2011 г., нахлуването му в  НАТФИЗ, станало в навечерието на местните избори през 2015 година, както и за скандала до Народното събрание от 2013 г., където се сблъска с репортер на телевизия "СКАТ" след скандала със "златния пръст". 

През 2014 година пък стана известен случая със скандалното му поведение на борда на самолет от София за Варна. 

Досъдебно производство бе образувано от Софийска районна прокуратура срещу Волен Сидеров за хулиганство, след като политикът и негови приближени нахлуха в сградата на NOVA през март тази година.  
БГНЕС/БТА