/ screenshoоt/vbox7
Тийнейджърът потъна в ледените води на микроязовира заради селфи
Тийнейджър потъна в ледените води на микроязовир заради селфи
100388
Тийнейджър потъна в ледените води на микроязовир заради селфи
  • Тийнейджър потъна в ледените води на микроязовир заради селфи
Водолази откриха и извадиха тялото на 15-годишното момче, удавило се в язовир край село Марково, съобщиха от полицията. На място са и близките на загиналото дете.

Вчера издирването на тялото бе преустановено към 20.00 ч. заради гъста мъгла и поради факта, че е станало изключително тъмно. Рано тази сутрин водолази продължиха търсенето.
 
15-годишно момче пропадна в заледен водоем край Пловдив

15-годишното момче падна вчера в ледените води на микроязовир между селата Марково и Първенец, докато си прави селфи. Ледът се пропукал и то потънало във водата. Детето било с двама свои приятели - момче и момиче. Когато приятелят им паднал в ледените води, те първо се обадили на бабата на момчето. Тя пък се свързала с дядото, който отишъл на място и опитал сам да измъкне тийнейджъра.

"Видяхме в лявата част, в устието на язовира дупка с размер около 3 кв.м. Малко по-късно се появиха деца, които са били заедно с детето, което е потънало и обясниха, че били дошли да се разходят и решили да си правят селфита на леда. Влизайки, момчето ги е подканило да влязат, показвайки им, че ледът е здрав. В този момент подскачайки ледът се е пропукал и той е потънал", разказа тази сутрин пред NOVA кметът на Марково Пламен Кабаков.

Според свидетели момчето поне 20-ина минути се борило да плува и да се измъкне, но не успяло. "Децата са сигнализирали за жалост не на 112, а са се обадили първо на баба си. Бабата е информирала нейния съпруг, който е дошъл и е направил опит да извади детето. След това са се обадили на 112", поясни кметът.

Момчето искало да си направи селфи снимка върху леда

Сигналът за инцидента е подаден към 17.00 ч. на тел. 112. Незабавно са се отзовали полицейски екип от Пловдив и техника от Пожарната. Спасителна операция е започнала веднага.

Кметът на село Марково Пламен Кабаков обясни, че водоемът е напоителен, с площ около 15 декара и 7 м дълбок. Намира се в усойна местност и ледената му покривка е около 4-5 см, но поради по-високите температури явно е изтъняла на места.