/ БГНЕС, архив
„Народното събрание е обществена сграда. Не мисля, че това е формата и начинът на протест, особено да висиш по прозорците. Единственото, което създаваш, е напрежение, а не опит за решаване на проблемите“. Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди в коментар за случващото се в бившия Партиен дом. Там от снощи са се барикадирали представители на протестиращите медицински сестри, които отказаха да напуснат сградата след участието си в заседание на Комисията по здравеопазване.

Шефът на НСО: За пръв път ни се случва терористичен акт

„Те имат искания, които са може би справедливи. Може би трябва наистина да седнем и да видим какво можем да помогнем в тази посока. Но провокациите, които се случват са неприемливи“, смята Сиди.

НСО преговаря с петте медицински сестри, които се барикадираха в Партийния дом (ВИДЕО)

Според него протестиращите са наясно с факта, че здравният министър Кирил Ананиев не е в страната, а на международен форум. „Не разбирам през цялата нощ какво правят в сградата на Народното събрание, чакайки го. Няма как да се върне специално за тази среща. Вярвам, че трябва да успокоим обществото и да престанем да правим такива пиар акции, с които единственото, което правим е да нагнетяваме напрежение, а не да решаваме проблеми“, коментира още депутатът.