Василев ще търси персонална отговорност от топполицаи
Василев ще търси персонална отговорност от топполицаи / netinfo

Всички, които са ме вкарали в тази схема, са една обикновена шайка некадърни негодници. Имената им са публично известни – тава са всички, наричани с „топ” отпред – топполицаи, топследоватили. Това каза в "Денят" на Дарик оправданият вчера от съда по делото за убийството на Андрей Луканов Ангел Василев, който беше сочен за поръчител на убийството на бившия български премиер. Ето какво още каза той:

Факт е и го пише в хилядите страници документи по делото, че топполицаят Ботьо Ботев и топследователите Богдан Карайотов и Олег Янев са построили схемата за убийството на Андрей Луканов, в която попадате и вие.

Да, те са я построили.

Как попадате в тази схема вие?


Там е работата, че и те не могат да обяснят. След една седмица бръщолевения Ботев твърди, че съм се бил появил изненадващо, в последния момент. Един път били страшно подготвени, един път се появявам в последния момент.


На въпроса дали ще потърси отговорност от тези, които нарича „шайка негодници”, той отговори: "Персонално – с най-голямо удоволствие".



Адвокатът на Василев Лъчезар Таков каза, че търсенето на обезщетение „е една логична стъпка, тъй като тези осем години, в които той беше подследствен, мога да кажа, че те преобърнаха живота му, оставиха една неблагоприятна следа, изгуби близки хора, причината за което аз лично считам до някъде, и то голямата чест беше именно тежестта на този процес. Много е опасно и тежко, когато една държавна машина си е послужила с незаконни доказателства и когато ти просто не можеш да бъдеш защитен. За това трябва да има възмездие съгласно закона”. Моят съвет е той да заведе такива дела, но решението в крайна сметка си е негово, допълни адвокатът.


Цялото интервю с Ангел Василев и неговия адвокат чуйте в двата звукови файла