/ iStock/Getty Images
Ще премине студен атмосферен фронт
В сряда над страната ще се усети лек спад на температурите. Обявен е жълт код е обявен за гръмотевици и валежи няколко области.

НИМХ

През страната ще преминава студен атмосферен фронт. С до умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен вятър, ще се нахлува хладен въздух. През нощта на отделни, а през деня на повече места в Западна и Централна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Вечерта явленията ще обхванат североизточните райони. По-голяма вероятност за локални интензивни извалявания и градушки има в Рило-Родопската област. Максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса, малко по-високи в Югоизточна България.

Над Черноморието през деня ще бъде слънчево и горещо. До обяд ще духа слаб западен, след пладне - умерен източен вятър. През нощта срещу четвъртък ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините главно в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части на Рила и Пирин - югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25, на 2000 метра - около 18 градуса.

В четвъртък валежите и в североизточните райони ще спрат, а от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Постепенно вятърът ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Температурите навсякъде ще се понижат и максималните ще бъдат между 27и 32 градуса. В петък вятърът ще бъде от източната четвърт, предимно слаб. Ще преобладава слънчево време.

По-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на места, главно в Югозападна България, ще превали и прегърми.
БТА