/ netinfo
Прогноза за времето за 15 февруари, сряда
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Значителна облачност ще има над Източна България. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса.
 

В сряда ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони от страната. Ще духа слаб северозападен, в Източна България умерен - предимно северен вятър. Ще бъде топло за сезона време с максимални температури между 7 и 12 градуса, по-ниски в Североизточна България и по южното крайбрежие на морето между 3 и 6 градуса, в София - около 8 градуса.
 
Близо ли е пролетта?

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна и ще бъде по-високо от средното за февруари.
 
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне 3-4 градуса, на 2000 м - около минус 1 градуса.
 
По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са до 4-5 градуса. Температурата на морската вода е 2-3 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg