Управляващи и опозиция предлагат спорът за писти в горите да се реши с референдум
Управляващи и опозиция предлагат спорът за писти в горите да се реши с референдум / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Управляващи и опозиция предлагат спорът за писти в горите да се реши с референдум?
54674
Управляващи и опозиция предлагат спорът за писти в горите да се реши с референдум?
  • Управляващи и опозиция предлагат спорът за писти в горите да се реши с референдум?

С референдум да се реши дали да се строят писти в горите - около това становище се обединиха участниците в дебата на „Седмицата” по Дарик.

Александър Думчев от WWF изрази съгласието си и беше лаконичен с думите „зад нас стой цялото общество”. Подкрепата за предложението изрази и Филип Цанов от Природа за хората и регионите. Той обаче уточни, че би формулирал въпроса по друг начин.

„За референдум нямам нищо против лично аз, аз съм готов дори на референдум. Крайно време е в българското общество да се изчистят проблемите и да се знае кой кого представлява”, каза Емил Димитров от ГЕРБ. Той категорично обаче посочи, че изразява личната си позиция и не може да говори от името на партията.

Петър Курумбашев от БСП също застана зад идеята. „Аз съм изключителен привърженик на тази идея, която се роди във вашето студио. Формулирайте четири-пет въпроса, които си струва и нека се направи референдум, аз съм сигурен, че даже заедно ще съберем подписи”, заяви той.

Представителят на „Атака” в студиото на Дарик Кристиян Димитров пък посочи, че партията му винаги е била „за” референдумите. „В случая искаме отново да чуем мнението на българите, но без да бъде манипулиран от медиите”, уточни той.

Емил Василев от РЗС беше против, защото по думите законът за референдумите бил така направен, че да не се стига до допитвания.

Целия дебат по темата може да слушате ТУК