Убитият в „Златни пясъци” е криминално проявен
Убитият в „Златни пясъци” е криминално проявен / снимкa: БГНЕС

Един човек загина, а друг беше ранен, при престрелка в нощта срещу сряда в курорта „Златни пясъци”.  34-годишният варненец Венцислав Маринов е починал на път за болницата, заради множество огнестрелни рани в областта на гърдите. Загиналият е регистриран в полицията за кражби на коли и измами. Криминално проявен е и раненият 30-годишен мъж. Той има постоянна забрана за напускане на страната.

Осем души задържа полицията за престрелката в „Златни пясъци”. И жертвата, и раненият са били в една компания в дискотеката, когато е започнал екшънът. Причините за престрелката се изясняват. При направения оглед на местопроизшествието са открити десетки гилзи, а от задържаните са иззети шест пистолета. Полицаите разпитват и персонала на дискотеката заради допускането на въоръжени лица. По случая е образувано досъдебно производство.

Убитият Маринов се смята за приближен на човек на бившата СИК с прякора Черния Геле, който е отговарял за заведението в курорта, сочи неофициална информация на Дарик. Черния Геле стана известен преди време с това, че е задържан заради опит да попречи на полицията в София да извърши обиск във връзка с разследване срещу Димитър Вучев-Демби. По-късно и двамата бяха освободени под гаранция.

Дискотека „Малибу” в курорта „Златни пясъци” се смята за притежание на хора, близки до убития в столицата Милчо Бонев - бай Миле. Според непотвърдена информация имотите на бившите сикаджии по морето се управляват от двама души. Единият от тях е варненец срещу когото преди около година имаше опит за атентат.