Тройната коалиция разреши онлайн залаганията
Тройната коалиция разреши онлайн залаганията / netinfo

На своето заседание в Хисар Съветът на управляващата коалиция е решил с промени в Закона за хазарта и устройствения правилник на тотализатора да се разреши и приемането на онлайн залагания. Това научи Дарик от участници в заседанието, което приключи късно в неделя и беше закрито за медиите.

Сред приетите мерки за стабилизирането на тотализатора са били и набелязани промени в устройствения правилник, които да позволят разширяване на дистрибуторската мрежа. Това ще рече, че освен тотопунктовете вече и други фирми ще могат да приемат фишовете. Крайната цел на новостите е увеличаване на приходите на тотото. С тях пък щели да се финансират кампании със социална насоченост, обясниха представители на тройната коалиция.

Сред другите решения на управляващите, които приеха доклада на шефа на ДАМС Весела Лечева, бе и сформирането на работна група от правосъдното министерство, която да разработи варианти за дългосрочно предоставяне на спортните бази на професионалните футболни клубове. Съветът на коалицията е подкрепил категорично и изграждането на нова спортна зала в София, за чийто строеж има предвидени бюджетни средства. Все още обаче не е определен теренът за строежа.