Трите мишени на Маргините не са се познавали по между си
Трите мишени на Маргините не са се познавали по между си / netinfo

Близкият до групировката ТИМ финансист Никола Дамянов, ген.Любен Гоцев и адвокатът на Иван Тодоров – Доктора Георги Георгиев, дадоха показания като свидетели по делото срещу братя Маргини и групата им от още 5 души. И тримата са били предупредени от полицаи за готвения опит за убийството им. Двамата Маргини и петимата им съучатници са обвинени, че са подготвяли покушения срещу Любен Гоцев, убитият на 22 февруари Иван Тодоров Доктора и Никола Дамянов.

Никола Дамянов е председател на Надзорния съвет на Централна кооперативна банка и на Химимпорт, от 1985 година живее в Канада и е и канадски гражданин. И Дамянов, и Любен Гоцев и адвокатът на Доктора отрекоха трите мишени на Маргините да са се познавали помежду си.

Дамянов и Доктора не познавали когото и да било от седмината подсъдими. През септември миналата година тримата били посетени от полицаи, които ги предупредили, че срещу тях се готви опит за убийство, но не посочили поръчителите.

Любен Гоцев бил предупреден лично от двама генерали от МВР. Той заяви, че познава бегло Красимир Маринов от 12 г., когато имал и той, и Маргините имали офис в столичния хотел “Орбита”. Оттам познавал и Младен Михалев –Маджо, но не знаел какви са отношенията му с братята Маргини. Единственото неуредено търговско отношение, което Никола Дамянов посочи, са невърнати пари. Преди три години и половина негов познат – Петър Попов, тогава представител на оръжейната фирма “ Армимекс” в Лондон, му поискал на заем за две седмици 215 000 паунда, които не му стигнали за сделка за продажба на противогази в Бейрут, непосредствено преди войната в Ирак. Дамянов превел парите от сметките си в Американ експрес в Лондон на Кипърска банка. Попов гарантирал връщането на парите със запис на заповед за три апартамента в Лондон и имот в България. След това не върнал парите на Дамянов, обявил фалит и се оказало, че не е собственик на нито един от имотите. Стигнало се до съд в Лондон. Делото ще продължи на 12 октомври.